Scholz este convins că Germania va evita recesiunea şi vrea negocieri comerciale cu SUA şi China

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 ianuarie 2023 34 afişări

Cancelarul Olaf Scholz se declară încrezător că Germania va evita intrarea în recesiune anul acesta şi pledează pentru negocieri în sensul evitării unor conflicte comerciale cu Statele Unite şi China.

Scholz este convins că Germania va evita recesiunea şi vrea negocieri comerciale cu SUA şi China

"Sunt absolut convins că nu se va întâmpla ca Germania să intre în recesiune", a declarat Olaf Scholz într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg. Liderul de la Berlin a subliniat că diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz este esenţială pentru funcţionarea economiei. Germania, care a redus dependenţa energetică de Rusia, a construit în porturi de la Marea Baltică şi Marea Nordului platforme pentru importul de gaz natural lichefiat.

Olaf Scholz a admis că există disensiuni cu Statele Unite din cauza planului Administraţiei de la Washington de a aloca subvenţii ecologice în valoare de 369 de miliarde de dolari (354,6 miliarde de euro), o iniţiativă considerată neconcurenţială de către Uniunea Europeană.

Cancelarul german a subliniat că situaţia poate fi soluţionată fără a se ajunge la un conflict comercial transatlantic. "Sunt sigur că nu se va ajunge la aşa ceva, depunem eforturi foarte mari pentru a evita o situaţie ca aceasta", a subliniat Scholz, declarându-se încrezător şi asupra gestionării relaţiilor cu Beijingul, în contextul ascensiunii politice şi economice a Chinei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
sua,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.