Scena politică din Germania e în aer după ce Annegret Kramp-Karrenbauer, cea care trebuia să fie succesoarea Angelei Merkel, a făcut un anunţ incredibil

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 februarie 2020 438 afişări

Scena politică din Germania e în aer după ce Annegret Kramp-Karrenbauer, cea care trebuia să fie succesoarea Angelei Merkel, a făcut un anunţ incredibil

Annegret Kramp-Karrenbauer, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a anunţat că nu va candida pentru poziţia de cancelar şi că va demisiona de la şefia partidului, potrivit Deutsche Welle.

Kramp-Karrenbauer, protejata Angelei Merkel, a surprins întreaga scenă politică cu decizia de a nu candida pentru poziţia de cancelar în cadrul alegerilor de anul viitor.

Ea va organiza procesul de căutare a noului candidat până la vară, urmâmnd ca apoi să îşi dea demisia, potrivit unor surse din partid – care spun că Merkel o vrea pe Kramp-Karrenbauer să ocupe în continuare poziţia de ministrul al Apărării.

Annegret Kramp-Karrenbauer, 57 ani, a fost aleasă chiar de către Merkel pentru a-i fi succesoare în cadrul alegerilor din 2021, după ce a devenit şefa partidului CDU în 2018.

De atunci, ea s-a confruntat cu o serie de scandaluri care au erodat încrederea opiniei publice în capacităţile sale.

Săptămâna trecută, în cadrul unui vot pentru legislativul din Thuringia CDU şi partidul de extremă dreaptă AfD au susţinut acelaşi candidat de centru – o mutare care a fost criticată pentru că a încălcat o „regulă nescrisă” a politicii germane, colaborând cu un partid extremist.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angela merkel,
candidati,
refuz,
politica,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.