Unul dintre cele mai mari oraşe din România impune noi obligaţii tuturor restaurantelor şi cafenelelor. Dacă nu se conformează, nu mai primesc aviz de funcţionare

Postat la 10 februarie 2020 549 afişări

Unul dintre cele mai mari oraşe din România impune noi obligaţii tuturor restaurantelor şi cafenelelor. Dacă nu se conformează, nu mai primesc aviz de funcţionare

In asteptarea anului 2021, cand Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana, autoritatile locale au luat o noua masura menita sa vina in sprijinul turistilor ce vor ajunge in oras.

Astfel, de acum, toate cafenelele, restaurantele si localurile din Timisoara sunt obligate sa isi prezinte oferta in cel putin doua limbi – romana si engleza, pentru a putea primi acordul de functionare de la primarie

Modificarea ar fi una in avantajul unitatilor de alimentatie publica oricum, crede primarul Nicolae Robu, pentru ca, in acest fel, ele ar fi mai atractive pentru clienti. Iar Consiliul Local a votat pentru impunerea acestei obligativitati.

„Evident ca e si in interesul lor sa aiba prezentare in doua limbi. Engleza ramane o limba reprezentativa in toata lumea. Noi trebuie sa dam acordul comercial si vom cere sa aiba meniul in doua limbi”, a spus Robu.

Consilierii locali au decis ca, in perioada urmatoare, sa stabileasca un nou set de reguli pentru localurile din Timisoara, pentru ca in anul 2021 turistii care ajung aici sa beneficieze de cele mai bune servicii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
crestere,
aviz,
cafenele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.