Scandalul testelor de salivă pentru şcoli. În timp ce licitaţia a fost contestată la CNSC şi în instanţă, elevii rămân netestaţi

Postat la 12 ianuarie 2022 56 afişări

Scandalul testelor de salivă pentru şcoli. În timp ce licitaţia a fost contestată la CNSC şi în instanţă, elevii rămân netestaţi

Acţiunea ”Teste de salivă pentru şcoli” s-a transformat într-o adevărată ”telenovelă” după ce achiziţia a încă 18,5 milioane de teste a fost blocată din cauza unei contestaţii depuse de una dintre firmele participante, declarată, iniţial, câştigătoare.

GÂNDUL a dezvăluit, la trei zile după ce Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a deschis plicurile cu ofertele participanţilor la licitaţii – chiar în Ajunul Crăciunului – că unii dintre ofertanţi nu au respectat ”regulile jocului”. Printre firmele care au decis să participe la licitaţia pentru ”Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă” se află şi companii care, anterior, nu au livrat cantitatea integrală de teste sau nu au semnat contractele subsecvente, deşi încheiaseră acordul cadru.

Într-o conjunctură medicală extrem de complicată – având în vedere că tulpina Omicron se dovedeşte a fi foarte contagioasă, iar numărul cazurilor de infectare a crescut de la o zi la alta -, elevii nu pot fi testaţi COVID, iar semnele de întrebare persistă, asta în vreme ce scenariul se rescrie în instanţă.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cnsc,
contestare,
elevi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.