Scandalul privind lista evazioniştilor greci maschează ratarea ţintei de colectare a taxelor

Postat la 07 ianuarie 2013 10 afişări

Scandalul din jurul fostului ministru de Finanţe George Papaconstantinou, acuzat că şi-a scos rudele de pe o listă a evazioniştilor fiscali cu conturi în Elveţia, maschează o problemă mult mai gravă, şi anume ratarea ţintei de colectare a taxelor şi de reducere a fraudelor.

Oficialii eleni s-au angajat în faţa creditorilor internaţionali să reducă evaziunea fiscală şi să crească încasările la buget, dar nu au fost stabilite penalizări pentru nerespectarea acestei promisiuni.

În ultimele câteva săptămâni, două rapoarte ale creditorilor ţării au arătat că Grecia nu a îndeplinit nici jumătate din angajamentele asumate în această problemă, relatează New York Times.

Unul dintre aceste rapoarte arată că Guvernul de la Atena a mărit încasările din taxe cu 1,3 miliarde de dolari, faţă de cele 2,6 miliarde de dolari la care sperau în 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Scandal,
greci,
taxe
/actualitate/scandalul-privind-lista-evazionistilor-greci-mascheaza-ratarea-tintei-de-colectare-a-taxelor-10433985
10433985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.