Scandalul medicamentelor pentru durere în SUA: În timp ce americanii erau îndopaţi cu pilule ce dau dependenţă, familia Sackler scotea 10 miliarde de euro din mai multe companii responsabile de criza opioidelor din Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 ianuarie 2020 464 afişări

Scandalul medicamentelor pentru durere în SUA: În timp ce americanii erau îndopaţi cu pilule ce dau dependenţă, familia Sackler scotea 10 miliarde de euro din mai multe companii responsabile de criza opioidelor din Statele Unite

Mai mulţi membri ai familiei Sackler, care a deţinut acţiuni în cadrul producătorului de Oxycontin Purdue Pharma, au retras peste 10 miliarde de dolari din grupul farmaceutic şi din cadrul companiei-soră Rhodes în cei zece ani în care opioidele au devenit cel mai important factor în contextul crizei din sectorul american de sănătate, potrivit Financial Times.

Membrii familiei au extras din companie aproximativ 10,4 miliarde de dolari în cash între 2008 şi 2017, suma fiind de opt ori mai mare decât în ultimii 12 ani.

Unele state care au dat în judecată Purdue Pharma, subliniind contribuţia majoră a companiei în criza medicamentelor din SUA, au început să se concentreze pe membrii familiei Sackler încă din luna septembrie a anului trecut, când Purdue intra în faliment. Compania a încercat să ajungă la o înţelegere în valoare de 10 miliarde de dolari cu mai multe state, oraşe şi districte care urmăresc înaintarea unor procese legale.

Statele New York şi Massachusetts au citat mai mulţi membri ai familiei în timpul proceselor, acestea urmărind compensarea costurilor ce au urmat crizei opioidelor. Procurorul general al New York-ului declara în septembrie că a fost informat despre un transfer bancar de un miliard de dolari făcut de mebrii familiei Sackler prin intermediul unor conturi bancare din Elveţia.

Forbes estimează că averea familiei este de aproape 13 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
familie,
miliarde,
criza,
medicamente,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.