Scandalul cărnii de vită din Polonia. Ce a dezvăluit o filmare cu o cameră ascunsă

Postat la 02 februarie 2019 133 afişări

O filmare cu camera ascunsă, făcută de un reporter polonez la un abator din regiune centrală Mazovia a dezvăluit, în această săptămână, cum vite foarte bolnave erau sacrificate iar carnea era vândută fără, practic, o inspecţie veterinară.

Scandalul cărnii de vită din Polonia. Ce a dezvăluit o filmare cu o cameră ascunsă

Vitele, incapabile să meargă, erau trase din camion cu o frânghie legată de coarne şi tranşate noaptea, fără ca un medic veterinar să fie prezent, o încălcare a celor mai elementare standarde ale industriei. Lucrătorii înlăturau eventualele urme ale tratamentului aplicat animalelor sau ale bolilor – zone rănite, tumori.

Carnea de la vitele bolnave a ajuns în mai mult de zece ţări europene, printre care şi România. Autorităţile susţin că marfa, livrată către o singură firmă, a fost distrusă. ANSVSA a fost notificată oficial prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, despre prezenţa României pe lista de distribuţie a companiei poloneze investigată de serviciile veterinare ca urmare a informaţiilor relevate de ancheta media.

Citiţi mai multe pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
ascundere,
carne,
dezvaluiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.