Decizie ŞOCANTĂ a lui Trump: securitatea întregii lumi, în pericol

Postat la 01 februarie 2019 100 afişări

Administraţia Donald Trump anunţă retragerea Statelor Unite din Tratatul INF.

Decizie ŞOCANTĂ a lui Trump: securitatea întregii lumi, în pericol

Statele Unite vor suspenda începând de sâmbătă obligaţiile asumate în cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, a anunţat vineri secretarul de Stat, Mike Pompeo.

"Încălcările comise de Rusia expun riscurilor milioane de europeni şi americani. Este datoria noastră să reacţionăm în mod adecvat", a declarat Mike Pompeo, citat de CNN.

"Ani întregi, Rusia a încălcat fără remuşcări Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare", a subliniat Pompeo, precizând că Washingtonul va suspenda respectarea acordului începând de sâmbătă. Moscova are la dispoziţie 180 de zile pentru a reveni la respectarea Tratatului INF, în caz contrar acordul va deveni nul.

La rândul său, preşedintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite "au respectat în totalitate Tratatul INF în ultimii 30 de ani". "Dar nu putem fi singura ţară care are obligaţii în virtutea acestui tratat", a transmis liderul de la Casa Albă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
pericol,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.