Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Capitală: DATA la care măsura ar putea intra în vigoare

Postat la 01 februarie 2019 124 afişări

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, vineri, că proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar ar putea intra în vigoare în primăvară, după ce va intra în plen pe data de 20 februarie. Taxa pentru recuperarea unei maşini ridicate ajunge la 500 de lei.

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Capitală: DATA la care măsura ar putea intra în vigoare

Proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Capitalei a fost dezbătut, vineri, la Primăria Capitalei.

 

Potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, acest nou regulament ar putea intra în vigoare din primăvară.

 

„În regulament există doar reţeaua de bulevarde a Municipiului Bucureşti, care vascularizează atât drumurile, cât şi accesul către serviciile public-sociale. Nu va fi ceea ce am declinat, de afaceri ale unor sectoare sau companii. Operatorul va fi public, o societate comercială a municipiului Bucureşti. Nu este o vânătoare a cetăţenilor, a şoferilor care îşi lasă maşinile la voia întâmplării. Este vorba de descurajarea prin decizii ferme şi măsuri obiective ale unor astfel de situaţii. Se pot ridica maşinile de pe pista de biciclete, nu de pe trotuar. Poate fi sancţionat cel care a parcat pe trotuar de către poliţiştii rutieri”, a declarat, vineri, Aurelian Bădulescu.

 

Potrivit acestuia, regulamentul ar putea intra în vigoare în primăvară.

„Pe 20 februarie va intra proiectul în plen, aşteptăm 10 zile ca să fie publicat în Monitorul Oficial, aşteptăm şi punctul de vedere al prefectului, care nu poate fi decât unul pozitiv, după care credem că în maximum 30 de zile (în primăvară – n.r.) vom avea acest regulament în vigoare”, mai susţine Bădulescu.

Pe site-ul Primăriei Bucureşti a fost publicat, în decembrie, un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrare,
masini,
ridicare,
capitala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.