Buget 2019: Sumele pentru culte scad, cresc cele pentru personal. În schimb, finanţăm schitul de pe Muntele Athos

Postat la 01 februarie 2019 57 afişări

Sprijinul financiar pentru salarizarea personalului de cult creşte de la 591,3 milioane lei la 660,8 milioane lei, iar contribuţiile la salarizarea personalului neclerical cresc de la 4,7 milioane lei anul trecut la 7,5 milioane lei în 2019.

Buget 2019: Sumele pentru culte scad, cresc cele pentru personal. În schimb, finanţăm schitul de pe Muntele Athos

Pentru finanţarea schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos suma rămâne aproximativ aceeaşi, de 1,16 milioane lei.

 

Contribuţia statului pentru sprijinirea aşezămintelor religioase româneşti din afara graniţelor cresc uşor, de la 16,6 milioane la 17 milioane lei.

 

Sumele sunt acordate prin Secretariatul de Stat pentru Culte, aflat în Subordinea Secretariatului General al Guvernului.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
personal,
munte,
buget

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.