Sarkozy şi Merkel vor suspendarea fondurilor structurale pentru statele care nu îşi reduc deficitele

Postat la 18 august 2011 16 afişări

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au propus miercuri suspendarea plăţii fondurilor structurale şi de coeziune către ţările din zona euro care sunt incapabile să îşi reducă deficitele bugetare.

"În viitor, plăţile din fonduri structurale şi de coeziune trebuie să fie suspendate pentru ţările din zona euro care nu se conformează recomandărilor primite în procedurile pentru deficite excesive", au scris Merkel şi Sarkozy într-o scrisoare adresată preşedintelui Uniunii Europene, Herman Van Rompuy. Ei susţin că aceste schimbări trebuie integrate în noile reglementări referitoare la fondurile structurale şi de coeziune care vor fi propuse pentru viitorul plan financiar multianual care va intra în vigoare în 2014.

Trei fonduri, în valoare totală de 347,4 miliarde de euro, pentru perioada 2007-2013, permit UE să acorde ajutoare financiare destinate programelor multianuale de dezvoltare regională, negociate între regiuni, ţările membre şi Comisia Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sarkozy-si-merkel-vor-suspendarea-fondurilor-structurale-pentru-statele-care-nu-isi-reduc-deficitele-8629716
8629716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.