Sanofi va cumpăra o companie de biotehnologie pentru 2,2 miliarde de dolari în cadrul unei campanii de inovare

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 23 ianuarie 2024 71 afişări

Sanofi va cumpăra o companie de biotehnologie pentru 2,2 miliarde de dolari în cadrul unei campanii de inovare

Sanofi a acceptat să cumpere firma bioteh americană Inhibrx Inc. pentru suma de 2,2 miliarde de dolari, oferindu-i producătorului francez de medicamente posibilitatea elabărării unei terapii pentru o tulburare genetică care afectează plămânii şi ficatul, scrie Bloomberg.

Achiziţia face parte dintr-o serie de tranzacţii de dimensiuni mici şi medii, Sanofi încercând să se concentreze pe medicamente inovatoare şi să reducă dependenţa de Dupixent, un medicament de succes pentru astm.

Directorul general Paul Hudson a anunţat o nouă eră de cercetare şi dezvoltare de ultimă oră în cadrul companiei, imitând rivali precum Novartis AG şi Roche Holding AG. Tranzacţia se încadrează în eforturile sale de a consolida portofoliul Sanofi cu noi medicamente promiţătoare în domenii precum imunologia şi bolile rare.

Hudson se confruntă cu o serie de presiuni pentru a demonstra că planul său ca Sanofi să cheltuiască semnificativ mai mult pentru dezvoltarea de medicamente în următorii ani este o tactică corectă. Dezvăluirea noilor obiective ale companiei au iritat o parte dintre acţionari, ştergând aproximativ 25 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a Sanofi.

Deşi acţiunile s-au redresat de atunci, acestea nu şi-au revenit complet nici până în prezent, tranzacţionându-se marţi în scădere cu aproximativ 1,5%. Inhibrx a urcat cu 11% în tranzacţionare înainte de deschiderea burselor din SUA. 

Tranzacţia va spori probabil cheltuielile de cercetare ale Sanofi, deoarece medicamentul experimental numit INBRX-101 trece abia în faza de testare clinică intermediară, ceea ce înseamnă că este departe de a ajunge pe rafturile farmaciilor.

Sanofi achiziţionează toate activele şi pasivele asociate cu INBRX-101, un tratament pentru tratarea pacienţilor cu deficit de alfa-1 antitripsină. Persoanele care suferă de această afecţiune genetică produc niveluri scăzute ale unei proteine care ajută la protejarea plămânilor, crescând riscul de afectare din cauza fumatului, a poluării şi a prafului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.