Sancţiune pentru Uber: Compania trebuie să plătească 1,9 milioane de dolari după un proces de hărţuire sexuală

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 august 2018 59 afişări

Sancţiune pentru Uber: Compania trebuie să plătească 1,9 milioane de dolari după un proces de hărţuire sexuală

Uber va încheia curând un acord procesual legat de mai multe acuzaţii de hărţuire sexuală şi de discriminare, potrivit BBC.

Firma va plăti 1,9 milioane de dolari către 56 de foşti şi actuali angajaţi, care susţin că au fost victimele hărţuirii sexuale, adică 34.000 de dolari de fiecare.

De asemenea, păgubiţii vor primi şi circa 11.000 de dolari fiecare ca parte unei acţiuni colective care implică 485 de oameni ce acuză Uber de discriminare.

Plăţile fac parte din acordul cadru încheiat de companie în luna martie, în valoare totală de 10 milioane de dolari.

Cazul colectiv este este condus de doi ingineri de origine latină, care susţin că au fost plătiţi cu mai puţini bani decât colegii lor.

Cei doi au depus plângerea legală împotriva Uber în luna octombrie a anului trecut, susţinând că au fost victimele hărţuirii sexuale şi arătând spre un mediu ostil de lucru, situaţia fiind generată de discriminări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
hartuire sexuala,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.