Samsung a suspendat colaborarea cu un furnizor din China din cauza angajării unor minori

Postat la 14 iulie 2014 33 afişări

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, a suspendat colaborarea cu un furnizor din China din cauza dovezilor privind angajarea ilegală a unor copii cu vârste sub 16 ani, relatează Bloomberg.

Samsung a suspendat colaborarea cu un furnizor din China din cauza angajării unor minori

 Autorităţile chineze investighează situaţia, iar Samsung va opri definitiv colaborarea cu furnizorul respectiv, dacă se va constata că acesta a angajat muncitori cu vârste mai mici de 16 ani, se arată într-un comunicat al companiei sud-coreene.

Organizaţia China Labor Watch a anunţat săptămâna trecută că cel puţin 5 muncitori de sub 16 ani au lucrat la o fabrică din Dongguan, furnizor al Samsung, anunţul fiind făcut pe fondul atenţiei tot mai mari alocate de autorităţi practicilor furnizorilor companiilor tehnologice.

Anterior, Samsung a publicat un raport potrivit căruia 59 de furnizori nu au asigurat angajaţilor echipamente de protecţie adecvate, dar nu au fost descoperite cazuri de folosire a copiilor pentru muncă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/samsung-a-suspendat-colaborarea-cu-un-furnizor-din-china-din-cauza-angajarii-unor-minori-12933532
12933532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.