"Salvini nu trebuie să uite că românii contribuie cu 1,2% la PIB-ul italian". Replica PNL Diaspora Italia pentru ministrul care i-a numit sclavi pe români

Postat la 09 august 2018 93 afişări

Filiala PNL Diaspora Italia a reacţionat la declaraţiile ministrului de Interne italian, Matteo Salvini, care a acuzat România că trimite „sclavi” în Orient, organizaţia liberală spunând că muncitorii români „sunt pe primul loc la angajări anuale, contibuind cu 1,2% la produsul intern brut italian”.

"Salvini nu trebuie să uite că românii contribuie cu 1,2% la PIB-ul italian". Replica PNL Diaspora Italia pentru ministrul care i-a numit sclavi pe români

"Referitor la mesajul domnului Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne prin care acuză România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa Occidentală, organizaţia #PNL Italia doreşte să facă anumite precizări. Îi reamintim domnului Salvini faptul că ieşirea din cercul vicios al precarităţii muncii domestice şi al muncii în agricultură este, în primul rând, datoria şi obligaţia statului Italian de a se alinia la principiile fundamentale ale legislaţiei muncii din spaţiul european. Este o obligaţie a statului italian de a implementa eficient o legislaţie în domeniul muncii care să asigure o piaţă a muncii în care să nu se permită exploatarea persoanelor, care să asigure un tratament nediscriminatoriu al lucrătorilor şi să gestioneze, prin sancţiuni corespunzătoare, angajatorii care se abat de la aceste reguli", a scris PNL Diaspora Italia, joi pe Facebook.

Liberalii precizează că românii contribuie cu 1,2% la PIB-ul Italiei, iar Guvernul peninsulei ar trebui „să le asigure acestor susţinători ai economiei italiene un climat de muncă european”.

"Totodată, domnul Salvini nu trebuie să uite că străinii din Italia acoperă două treimi din cantitatea necesară de forţă de muncă, iar cei peste un milion de români din peninsulă sunt pe primul loc la angajări anuale, contibuind cu 1,2% la produsul intern brut italian. Aşadar, guvernul domnului Salvini are datoria să le asigure acestor susţinători ai economiei italiene un climat de muncă european. România a arătat o deschidere permanentă la dialog şi cooperare, atât la nivel central, cât şi pe plan local în încercarea de stopare a cazurilor de sclavie modernă, iar PNL, deşi nu este partid de guvernare, a manifestat un interes continuu pentru rezolvarea cu celeritate a acestor situaţii grave, atât la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, cât şi în Parlamentul României, prin vocea preşedintelui PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea", au adăugat reprezentanţii organizaţiei liberale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.