Cum salvează alte ţări turismul: Australia pregăteşte un pachet de sprijin de peste 920 de milioane de dolari, cu subvenţii pentru turişti, împrumuturi ieftine pentru tour operatori şi ajutoare financiare pentru companiile aeriene

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 martie 2021 21 afişări

Cum salvează alte ţări turismul: Australia pregăteşte un pachet de sprijin de peste 920 de milioane de dolari, cu subvenţii pentru turişti, împrumuturi ieftine pentru tour operatori şi ajutoare financiare pentru companiile aeriene

Guvernul din Australia a anunţat un pachet de măsuri de sprijin pentru sectorul turistic în valoare totală de 928 de milioane de dolari, prin care vrea să încurajeze turismul local, în contextul în care rutele internaţionale rămân închise momentan din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit Reuters.

Întregul pachet cuprinde subvenţii pentru biletele de avion, împrumuturi avantajoase pentru tour operatorii de mici dimensiuni şi ajutor financiar pentru cele mai mari două companii aeriene din ţară. Acesta a fost gândit pentru a ţine în viaţă jucătorii din turism până la reluarea călătoriilor internaţionale.

„Pachetul va duce mai mulţi turişti în hotelurile şi restaurantele australiene, îi va îndemna să plece în vacanţe şi să exploreze turismul intern. (...) Asta înseamnă mai multe locuri de muncă şi invsestiţii pentru sectorul de turism şi pentru cel de aviaţie, pe măsură ce Australia se îndreaptă către o victorie în lupta împotriva Covid-19 şi împotriva restricţiilor care au afectat atât de multe businessuri”, a declarat premierul australian Scott Morrison, în faţa jurnaliştilor adunaţi în Sydney.

Turismul reprezintă un vector important în economia Australiei, întrucât contribuie cu peste 47 de miliarde de dolari la PIB-ul ţării – în perioada 2018-2019. Totodată, angajaţii din acest sector cumulează 5% din totalul forţei de muncă active din ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
australia,
pachet,
sprijin,
pregateste,
sector

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.