Salariile angajatilor cu contracte pe perioada determinata au crescut in 2010

Autor: Ana Raduta Postat la 21 decembrie 2010 28 afişări

Veniturile salariale ale angajatilor cu contracte pe perioade de timp determinate au inregistrat o crestere medie de 5% de la inceputul anului, in comparatie cu 2009, potrivit unui studiu efectuat de Trenkwalder.

Aceasta crestere nu a fost insa constanta pe tot parcursul anului. Astfel, veniturile salariale ale angajatilor pe perioade determinate a inregistrat o stagnare la jumatatea anului, din cauze macroeconomice, dupa ce in primul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%.

"Angajatorii s-au repliat imediat ce au aparut primele zvonuri legate de cresterea TVA, prioritatile fiind mentinerea costurilor de productie, respectiv functionare, la acelasi nivel. Crescand nivelul taxarii, al fiscalitatii, fondul de salarii a fost mentinut la acelasi nivel ca inainte de cresterea TVA. Cel mai important insa este ca angajarile au continuat in acelasi ritm frenetic pe tot parcursul anului", a explicat Bogdan Florea, directorul general al companiei Trenkwalder.

Cele mai mari cresteri salariale inregistrate pe segmentul angajarilor pe perioade determinate au fost inregistrate in domeniile IT, administrativ si banking, in timp ce in productie s-au inregistrat cele mai mici cresteri si chiar stagnari.

In plus, cresterea din vara a TVA continua sa produca noi efecte, in special in recompensarea eforturilor angajatilor cu prime de final de an.

"Stim deja ca valoarea primelor de final de an va fi considerabil mai mica decat in 2009, insa vestea cea buna este ca vor fi prime. Angajatorii continua sa faca eforturi pentru a-si recompensa angajatii performanti", a mai precizat Bogdan Florea. Acesta mai spune si ca angajatii pe perioade de timp determinate au meritat maririle de salariu primite, pentru ca ei sunt de obicei foarte eficienti, de vreme ce reprezinta criteriul de care depinde fie prelungirea contractului, fie un nou contract la alt angajator.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/salariile-angajatilor-cu-contracte-pe-perioada-determinata-au-crescut-in-2010-7837439
7837439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.