S&P a retrogradat Transgaz în categoria "junk" pentru creditele în lei

Postat la 07 decembrie 2011 37 afişări

Standard & Poor's (S&P) a revizuit, miercuri, în scădere ratingul pentru credite pe termen lung în lei al companiei de stat Transgaz, în categoria "junk", după ce a retrogradat calificativul similar al României la sfârşitul lunii noiembrie, ca urmare a unor schimbări de metodologie.

Calificativul pentru credite pe termen lung în lei a fost coborât de la "BBB-" la "BB+", iar cel în valută a fost confirmat la "BB+", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Ambele ratinguri au perspectivă stabilă. Agenţia arată că Transgaz este o companie care are legături cu statul, iar criteriile S&P prevăd revizuirea ratingului de ţară pentru împrumuturi în lei să determine o decizie similară pentru Transgaz.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
transgaz,
junk,
S&P,
retrogradare
/actualitate/s-p-a-retrogradat-transgaz-in-categoria-junk-pentru-creditele-in-lei-9036954
9036954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.