S-a terminat era profiturilor record pentru sistemul bancar: Profiturile JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, au scăzut cu 69% în T1, la 2,87 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 aprilie 2020 175 afişări

Profiturile JPMorgan Chase au scăzut cu 69% în primul trimestru din 2020, întrucât cea mai mare bancă americană şi-a constituit provizioane masive pentru a preîntâmpina potenţialele pierderi generate de creditele acordate clienţilor afectaţi de criza COVID-19, potrivit FT.

Banca a raportat un profit net de 2,87 miliarde dolari pentru primele trei luni ale anului, în scădere faţă de 9,18 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Câştigul per acţiune (EPS) s-a situat la 0,78 dolari per acţiune, mult sub estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg – de 1,76 dolari per acţiune.

Ratarea estimărilor a fost impulsionată de o creştere a provizioanelor cu 6,79 miliarde dolari, pe care CEO-ul Jamie Dimon a atribuit-o „probabilităţii unei recesiuni destul de severe”.

Per total, banca a constituit provizioane de 8,29 miliarde dolari pentru primul triestri din 2020.

Cu toate acestea, Dimon spune că banca „a evoluat bine în ceea ce s-a dovedit a fi un mediu foarte dur şi unic – majorând depozitele pe toate liniile de business şi furnizând împrumuturi, prin extinderea liniilor de creditare”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.