S-a TERMINAT cu programul de lucru de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână! Decizia şoc luată de cea mai puternică ţară europeană

Postat la 07 februarie 2018 190 afişări

IG Metall, cel mai puternic sindicat din industria Germaniei, a obţinut o majorare cu 4,3% a salariilor şi dreptul la o săptămână de lucru de 28 de ore în cadrul unui acord major care va fi considerat de referinţă pentru alte sectoare.

S-a TERMINAT cu programul de lucru de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână! Decizia şoc luată de cea mai puternică ţară europeană

Acordul arată cât de puternică a devenit în acest an poziţia sindicatelor în negocierile salariale în urma boomului economiei germane, potrivit Financial Times.

 

Anul trecut, eco­no­mia a avansat cu cel mai rapid ritm din 2011, impulsionată de cererea internă puter­ni­că şi de redresarea zonei euro. Trendul ar ur­ma să continue, eco­no­miştii aştep­tându-se ca Germania să mar­cheze al nouălea an consecu­tiv de creştere în 2018. Rata şomajului se situează la cel mai scăzut nivel de la reunificare.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.