S-a redeschis cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din vestul ţării

Postat la 02 august 2023 58 afişări

S-a redeschis cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din vestul ţării

S-a redeschis Peştera Comarnic, obiectiv turistic din Parcul National Semenic Cheile Carasului, cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din Banat şi, poate, chiar din România.

Peştera Comarnic este rezervaţie speologică din 1947 şi este situată în inima Munţilor Banatului, la jumătatea distanţei dintre Reşiţa şi Anina, în apropierea confluenţei pârâului Comarnic cu râul Caraş.

Ea este a doua ca lungime din Banat (6201 metri), fiind întrecută ca întindere doar de Peştera Buhui (6547 metri).

Peştera are două intrări principale, una în amonte (în direcţia sud-est), la o altitudine de 473 metri, pe unde pătrunde şi pârâul Ponicova, şi o a doua, în aval (la nord), situată pe versantul Navesu Mic, la altitudinea de 443 metri, din imediata apropiere a Cantonului Comarnic.

Din cei peste 6.200 metri structuraţi pe trei niveluri, fosil, subfosil şi active, turiştii pot vizita doar nivelul superior, cel „uscat”, pe o lungime de 1750 m. Nivelul inferior este străbătut de cursul subteran al pârâului Ponicova.

Cititi mai multe pe www.apuseni.info/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pestera,
redeschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.