S-a alăturat Holcim la 21 de ani, iar acum conduce unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale companiei - VIDEO

Autor: Andra Stroe, Roxana Cârcior Postat la 05 august 2019 446 afişări

„Consider că cea mai mare reuşită din cariera mea a fost reprezentată de momentul în care noul model de business a fost validat de piaţă.”

Vlad Ungureanu se autodescrie drept „intraprenor” în cadrul proiectului StartCasa dezvoltat de Holcim România, fiind responsabil de managementul general al acestui proiect.

StartCasa este o platformă care, cu ajutorul designerilor, oferă soluţii de amenajare interioară.  La dezvoltarea acestui proiect lucrează o echipă formată din zece oameni, angajaţi şi colaboratori în regim de freelance. El spune că vara anului 2018 a reprezentat un punct de cotitură pentru echipa StartCasa, când proiectul a trecut de la scopul educaţional  pe care îl avea iniţial la un business de sine stătător. Acesta a înregistrat în primul semestru de activitate 300 de clienţi, pentru care au realizat proiecte de amenajări interioare, şi o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro, „iar 2019 a venit cu creşteri pe toate palierele, dublând numărul clienţilor, dar şi veniturile”.

Ungureanu s-a alăturat echipei Holcim România printr-un program de internship la vârsta de 21 de ani şi a ales să îşi continuie parcursul în departamentul de logistică. Un an şi jumătate mai târziu a preluat rolul de conducere a echipei care gestiona sistemele digitale de logistică, precum preluarea şi planificarea comenzilor (order management), punctele de încărcare din fabrici (dispatching system), cât şi monitorizarea flotei de camioane (fleet management).

La 24 de ani a preluat proiectul StartCasa, care la acel moment, în anul 2016, se afla în stadiul de idee. „Pentru mine această oportunitate a fost perfectă, deoarece îmi doream să mă orientez spre zona de antreprenoriat.” Vlad Ungureanu este absolvent al Facultăţii de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE. El spune că a avut o mare expunere la mediul internaţional încă din facultate şi, ulterior, în grupul LafargeHolcim, unde a făcut parte dintr-o echipă europeană de îmbunătăţire a sistemelor logistice şi de dezvoltare a iniţiativelor internaţionale digitale. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.