Ryanair îşi va delista acţiunile de pe bursa londoneză

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 noiembrie 2021 26 afişări

Compania irlandeză Ryanair va demara procedurile de delistare de pe bursa de valori din Londra (LSE) din cauza regulilor implementate în urma Brexitului, care spun că operatorii aerieni trebuie să fie controlaţi de entităţi prezente în interiorul blocului comunitar, conform Reuters.

Ryanair îşi va delista acţiunile de pe bursa londoneză

„Volumul de tranzacţionare al acţiunilor listate pe LSE nu justifică nivelul de costuri asociate cu o asemenea listare şi accesul la procesele de trading, astfel încât să consolideze lichiditatea oferită de o piaţă reglementată în beneficiul tuturor acţionarilor”, a declarat Ryanair. Societatea a notificat Autoritatea britanică de Conduită Financiară (FCA) că îşi va delista oficial acţiunile pe 20 decembrie, la ora 08:00.

Anterior, Ryanair a spus că decizia „ar fi în linie cu un trend de tranzacţionare a acţiunilor în Uniunea Europeană post-Brexit”. Operatorul susţine că va efectua o listare pe piaţa principală a bursei din Dublin, solicitându-le până acum mai multor acţionari să îşi vândă o parte din acţiuni pentru a se încadra în regulile impuse de UE. „Listarea pe piaţa Euronext din Dublin va oferi acţionarilor cel mai ridicat nivel de siguranţă, incluzând aici respectarea codului de guvernanţă corporativă din Marea Britanie”, adaugă Ryanair.

În T3/2021, compania a înregistrat un profit de 225 de milioane de euro, primul rezultat pozitiv din T4/2019, înaintea de a lua naştere pandemia de coronavirus. Totuşi, CEO-ul Michael O’Leary estimează că Ryanair va încheia anul cu pierderi cuprinse între 100 şi 200 de milioane de euro. În intervalul martie-septembrie, prima jumătate a actualului exerciţiu financiar, Ryanair a pierdut 48 de milioane de euro, de la minus 411 milioane de euro anul trecut. În aceeaşi perioadă din 2019, compania a obţinut un profit de 1,3 miliarde de euro. Vineri, acţiunile RYA scădeau cu 2,6% la ora 13:00, fiind pe plus cu 3,1% în 2021. Capitalizarea era de 17,7 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ryanair,
bursă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.