Rusia şi Iranul au semnat un acord pentru construirea a două reactoare nucleare ruse la Bushehr

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 noiembrie 2014 35 afişări

Rusia şi Iranul au semnat marţi, la Moscova, un acord privind construirea a două noi reactoare nucleare ruse la centrala nucleară iraniană Bushehr.

Contractul a fost semnat între compania Atomenergoproekt (NIAEP), o filială a Atomstroiexport care a construit centrala Bushehr, şi firma iraniană Nuclear Power Production and Development (NPPD).

În plus faţă de reactoarele de la Bushehr, alte patru reactoare ruse ar putea fi construite în alte locuri din Iran, conform acordului semnat între directorul Agenţiei ruse pentru Energie Atomică, Serghei Kirinenko, şi omologul său iranian, Ali Akbar Salehi.

În virtutea protocolului, combustibilul nuclear destinat noilor reactoare va fi produs de către partea rusă şi va fi returnat în Rusia pentru tratare şi stocare.

Bushehr, situată pe litoralul Golfului Persic, este o centrală de 1.000 de megawaţi construită parţial de Rusia şi predată oficial Iranului în septembrie 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
IRAN,
NUCLEAR
/actualitate/rusia-si-iranul-au-semnat-un-acord-pentru-construirea-a-doua-reactoare-nucleare-ruse-la-bushehr-13532301
13532301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.