Primarul Timişoarei despre zilele libere pentru studenţi: E ruşinos. Denotă disperarea lui Ponta

Autor: Andreea Tobias, Liliana Iedu Postat la 11 noiembrie 2014 49 afişări

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care este şi profesor universitar, consideră că intenţia Guvernului de suspendare a cursurilor în universităţi pentru 14 şi 17 noiembrie denotă ”disperarea lui Victor Ponta că va pierde alegerile” şi reprezintă "reeditarea uneia dintre măsurile lui Ceauşescu".

Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş, arată, într-un comunicat de presă transmis marţi şi postat şi pe Facebook, că intenţia Guvernului de a le oferi studenţilor zile libere de alegeri "denotă disperarea lui Victor Ponta şi a PSD că vor pierde alegerile prezidenţiale”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Intenţia Guvernului de a-i trimite pe studenţi acasă începând de joi reprezintă o nouă sfidare la adresa societăţii româneşti, în mod special la adresa tineretului, la adresa studenţimii, care, după mulţi ani de apatie păguboasă, indusă de forţe oculte, tocmai a început să arate că îi pasă. În plus, ea denotă disperarea lui Victor Ponta şi a PSD că vor pierde alegerile prezidenţiale şi, odată cu ele, ca o consecinţă firească, întreaga putere”, arată Robu.

Primarul Timişoarei mai spune că ”este ruşinos şi totodată trist că la 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 asistăm la reeditarea uneia din măsurile luate atunci de Ceauşescu şi regimul acestuia”.

Robu, care este şi professor universitar la Universitatea Politehnică din Timişoara, şi-a exprimat speranţa că studenţii ”vor respinge oferta otrăvită de zile libere”.

”Ca profesor universitar, cu patru mandate de prorector şi două de rector la activ, din 1990 până în 2012, mereu aproape de studenţi, îmi exprim speranţa, încrederea, că studenţii României vor fi consecvenţi în a demonstra că doresc să-şi spună cuvântul asupra viitorului ţării lor şi, implicit, al lor, ca indivizi şi că vor respinge oferta otrăvită de zile libere, îmbietoare la drumeţii şi distracţii, optând să participe la vot, în număr cât mai mare, duminică, 16 noiembrie, fie rămânând în centrele universitare în care studiază, fie acasă, alături de familiile lor, mobilizându-i şi pe cei apropiaţi să-şi exercite acest drept democratic fundamental”, mai spune Nicolae Robu.

De asemenea, el a solicitat Biroului Electoral Judeţean Timiş să suplimenteze numărul de cabine de vot şi de ştampile de vot în secţiile de votare din complexul studenţesc din Timişoara.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) propune suspendarea cursurilor din universităţi în zilele de 14 şi 17 noiembrie, astfel încât studenţii să poată merge să voteze în localităţile în care au domiciliul, se arată într-un comunicat transmis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Propunerea MEN, sub forma unui proiect de hotărâre de guvern, va fi discutată în şedinţa de guvern de marţi.

"Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate", arată reprezentanţii MEN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROBU,
STUDENŢI,
/actualitate/primarul-timisoarei-despre-zilele-libere-pentru-studenti-e-rusinos-denota-disperarea-lui-ponta-13530528
13530528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.