Rusia obţine acces la zăcămintele Coreei de Nord, după ce a anulat datoria Phenianului

Postat la 05 iunie 2014 34 afişări

Rusia obţine acces la zăcăminte de materii prime, în Coreea de Nord, după ce a anulat datoria acestei ţări, a anunţat joi ministrul pentru Dezvoltarea Extremului Orient rus.

Rusia obţine acces la zăcămintele Coreei de Nord, după ce a anulat datoria Phenianului

 Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat în mai o lege care anulează 90% din datoria în valoare de 11 miliarde de dolari a Phenianului, datând din perioada sovietică.

"Decizia anulării datoriei Coreei de Nord ne-a permis să soluţionăm o serie de probleme pe care nu le puteam rezolva", a declarat Aleksandr Galuşka, citat de agenţia oficială RIA Novosti.

Potrivit ministrului, Phenianul ar putea deschide Moscovei accesul la anumite zăcăminte, în vederea rambursării.

"Am studiat proiecte concrete în domeniul resurselor miniere, exploatării zăcămintelor, probleme de explorare geologică şi posibilitatea (...) de a oferi companiilor ruse accesul la zăcăminte de resurse miniere în Coreea de Nord", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-obtine-acces-la-zacamintele-coreei-de-nord-dupa-ce-a-anulat-datoria-phenianului-12700226
12700226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.