Rusia a desemnat nouă instituţii media americane drept "agenţi străini"

Postat la 05 decembrie 2017 51 afişări

Moscova a declarat nouă instituţii media americane, inclusiv Vocea Americii şi Radio Europa Liberă, drept "agenţi străini", măsură luată în replică la decizia Washingtonului de a cere entităţilor media ruse RT (Russia Today) şi Sputnik de a se înregistra drept "agenţi străini" în SUA.

Rusia a desemnat nouă instituţii media americane drept "agenţi străini"

Potrivit BBC News online, măsura implică faptul că respectivele entităţi media servesc interesele unui guvern străin, astfel că acestea vor trebui să-şi declare sursele de finanţare.

Legea a fost adoptată rapid de Parlamentul Rusiei în doar două săptămâni şi a fost promulgată de preşedintele Vladimir Putin la finalul lunii noiembrie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.