Rovana Plumb: Am impus RMGC o garanţie financiară de mediu dublă, de 146 de milioane de dolari

Postat la 24 septembrie 2013 171 afişări

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la audierile din Comisia specială pentru Roşia Montană, că ministerul a impus RMGC, în noul proiect, o garanţie de mediu dublă, de 146 de milioane de doalri, care va acoperi reabilitarea minei la standarde de mediu.

Rovana Plumb: Am impus RMGC o garanţie financiară de mediu dublă, de 146 de milioane de dolari

 "Prin noul proiect, statul a impus o garanţie de mediu dublă, de la 76 de milioane dolari la 146 de mililoane de dolari. Garanţia va acoperi închiderea şi reabilitarea ecologică a minei la standarde de mediu", a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că statul a impus şi garanţii suplimentare pentru situaţiile de accident, de 25 milioane de dolari.

"Garanţia financiară de mediu acoperă închiderea minei, reabilitarea ecologică, monitorizarea post-închidere. Suma este fixă şi se depune într-un cont la dispoziţia statului român pe toată perioada exploatării. Operaţiunea de închidere şi ecologizare se face treptat, nu se procedează la exploatarea pe tot perimetrul deodată, ci se începe pe o zonă, se închide, se reabilitează, apoi se deschide altă carieră", a spus Rovana Plumb.

Rovana Plumb a spus că garanţiile financiare se vor constitui înainte de începerea exploatării şi vor fi valabile pe toată perioada exploatării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rovana-plumb-am-impus-rmgc-o-garantie-financiara-de-mediu-dubla-de-146-de-milioane-de-dolari-11385018
11385018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.