Decăderea liderului pieţei smartphone: BlackBerry va fi preluat de un grup de investitori şi se va delista de la bursă

Postat la 24 septembrie 2013 44 afişări

BlackBerry, cândva liderul pieţei smartphone-urilor, se va delista de la bursă şi va fi preluată, pentru 4,7 miliarde de dolari, de un consorţiu condus de grupul canadian de asigurări Fairfax Financial Holdings, cel mai mare acţionar al companiei.

Decăderea liderului pieţei smartphone: BlackBerry va fi preluat de un grup de investitori şi se va delista de la bursă

 Consorţiul a oferit un preţ de 9 dolari pe acţiune, cu 3,1% peste cotaţia bursieră a BlackBerry de la finalul şedinţei de vineri, potrivit Bloomberg.

Compania canadiană a anunţat vineri că a acumulat un stoc de smartphone-uri nevândute în valoare de aproape 1 miliard de dolari şi că va concedia 4.500 de angajaţi, reprezentând 40% din personal. BlackBerry a precizat că anticipează cele mai slabe rezultate finaniare din ultimii 6 ani.

Investitorii caută finanţare pentru preluarea producătorului de telefoane şi negocierile continuă, iar tranzacţia depinde încă de procesul de due diligence.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decaderea-liderului-pietei-smartphone-blackberry-va-fi-preluat-de-un-grup-de-investitori-si-se-va-delista-de-la-bursa-11384878
11384878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.