Românul care a creat lanţul românesc de restaurante care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s anunţă că şi-a vândut afacerea. Cine este noul proprietar

Autor: Cristina Bellu Postat la 15 februarie 2023 730 afişări

Românul care a creat lanţul românesc de restaurante care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s anunţă că şi-a vândut afacerea. Cine este noul proprietar

Tranzacţie: Ştefan Mandachi susţine că a vândut lanţul de restaurante Spartan pentru 20,3 milioane euro principalilor francizaţi. Remus Cosovanu, care avea 30% din restaurante, devine principalul acţionar

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a anunţat marţi seară că a vândut lanţul de restaurante Spartan pentru 20,3 milioane de euro celor mai mari francizaţi ai lanţului.

Astfel, Remus Cosovanu, primul investitor francizat al brandului, care avea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante, va deţine cele mai multe părţi sociale ale companiei. Antreprenorul timişorean este prezent în businessul Spartan încă de acum 10 ani, din anul 2013, operând restaurante prin intermediul companiei S.C. Corebos SRL în Transilvania şi Ardeal.

Remus Cosovanu preia toate operaţiunile brandului, alături de alţi 6 membri ai consiliului de administraţie, format din asociaţii firmei, între care se împart restul părţilor sociale. Directorul general Spartan România rămâne în continuare Gabriel Melniciuc, cu peste 20 ani experienţă în retailul alimentar, din care 16 ani în reţeaua internaţională de fast-food McDonald’s, care deţine 14% din acţiunile firmei. 

,,Am vândut companiile din Horeca şi Real Estate, care operau francizele Spartan, Hercule şi Hollywood Villas, inclusiv francizele BumBumBox, BIOtransylvania şi Regatto. Voi investi doar în industria educaţiei online şi în tehnologie pentru că mă pasionează, este mult mai predictibilă şi e în plină expansiune. Am bugetat 1.3 milioane euro pentru aplicaţia de e-learning MentorMag şi îmi propun sa finanţez încă 5 start-upuri în 2023 unde vom investi aproximativ 2 milioane de euro”, a spus într-un comunicat Ştefan Mandachi, fondatorul brandului Spartan.

Lanţul Spartan are 75 de rstaurante în Bucureşti şi în alte 44 de localităţi din principalele oraşe ale ţării. În Europa funcţionează două restaurante Spartan, la Barcelona şi Castellon.

Reţeaua Spartan, operată prin intermediul companiei Strong MND Corporation, are peste 670 de angajaţi şi a raportat afaceri de peste 30 de milioane de euro în 2022.

Ştefan Mandachi spune că va investi 3 milioane de euro în educaţie online şi tehnologie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.