Românii vor cheltui cu cardul peste 1,5 milioane de euro pe oră înaintea Crăciunului/ Premii în bani şi vouchere de cumpărături pentru plăţile cu „bani de plastic”

Autor: Mona Scarisoreanu Postat la 10 decembrie 2016 17 afişări

Românii fac cumpărături de peste 1,5 milioane de euro oră, în apropierea Crăciunului, utilizând cardul în special în magazinele de îmbrăcăminte, benzinării şi supermarketuri. Pentru a stimula plăţile cu „banii de plastic”, compania Visa oferă utilizatorilor premii în bani şi vouchere de cumpărături.

„23 decembrie este în mod tradiţional cea mai aglomerată zi din an în ceea ce priveşte sumele plătite cu cardurile Visa, românii cheltuind în medie pe oră aproape un milion şi jumătate de euro la comercianţi anul trecut. Cele mai mari plăţi se fac în supermarketuri, magazine de îmbrăcăminte şi benzinării. Pentru acest an, ne aşteptăm ca valoarea cumpărăturilor să crească, ţinând cont că în primele nouă luni s-a înregistrat o creştere a consumului populaţiei de peste 15%. Prin campaniile pe care le derulăm, ne dorim să încurajăm clienţii să utilizeze cardul pentru a plăti în magazine, iar cei care vor să câştige timp îşi pot face cumpărăturile de Crăciun rapid şi comod, online sau prin orice dispozitiv mobil”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

Visa Europe desfăşoară în perioada Sărbătorilor de iarnă mai multe iniţtiative de încurajare a plăţilor cu cardul, oferind premii în bani şi vouchere de cumpărături românilor care plătesc direct cu cardul în magazine şi online.

Campania tradiţională de iarnă Visa se derulează până pe 31 decembrie şi este denumită „Poate cea mai simplă promoţie din lume” pentru că participarea nu este condiţionată de coduri, chitanţe sau SMS-uri. Fiecare plată cu un card Visa reprezintă o înscriere automată la tragerile la sorţi săptămânale, iar plăţile contactless oferă şanse duble de câştig.

În fiecare zi, este acordat un premiu în valoare de 1.000 de euro pentru cumpărăturile plătite în magazine sau online cu cardul. La campanie participă automat toţi posesorii de carduri Visa emise de băncile participante din România, indiferent de tipul de card, care fac cel puţin o plată online sau la POS la comercianţii din ţară sau din străinătate.

În plus, până pe 31 decembrie, clienţii care activează pentru prima dată opţiunea „Plata cu 1 click” pe site-urile sau prin aplicaţiile de mobil ale eMAG şi Fashion Days şi plătesc cu orice card Visa cumpărături de minimum 200 de lei câştigă automat vouchere în valoare de 50 de lei, pe care le pot folosi la cumpărături până pe 31 ianuarie 2017.

Opţiunea „Plata cu 1 click” oferă posibilitatea utilizatorului să introducă datele de card o singură dată, la momentul activării, iar plăţile ulterioare se pot face mai rapid. Datele cardului nu sunt stocate sau înregistrate de către comerciant în niciun moment. Mai mult, cardului îi este asociat un cod numeric criptat, de fiecare dată când clientul face o plată. Astfel, tranzacţia se desfăşoară în siguranţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.