Romanii se lasa de fumat tot mai greu

Postat la 14 iulie 2010 22 afişări

Sase romani din zece care vor sa renunte la fumat se reapuca in mai putin de o saptamana de tigari. Totusi 38% dintre fumatori au incercat sa renunte in ultimele douasprezece luni, numar aflat in usoara crestere fata de 2006.

Media celor care au incercat sa renunte la acest viciu este de 28% la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Potrivit eurobarometrului realizat de Comisia Europeana, cei mai ambitiosi sunt cetatenii din Estonia, Lituania si Letonia, in timp ce incidenta cea mai scazuta a dorintei de a renunta la fumat se inregistreaza in randul portughezilor si grecilor.

La nivelul UE-27, cei mai multi fumatori sunt raportati in Grecia, Cipru si Ungaria, unde 4 din 10 locuitori fumeaza, iar cei mai putini in Suedia si Finlanda, cu procentaje sub 20%. Tara noastra se afla la mijlocul clasamentului cu 30%.

Aproape 90 de romani mor zilnic din cauza fumatului, iar in acest secol consumul de tutun ar putea ucide un miliard de oameni din toata lumea, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii.

Studiul a fost efectuat in luna octombrie 2009 in toate statele Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romanii-se-lasa-de-fumat-tot-mai-greu-6556882
6556882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.