Românii s-au înghesuit să-şi achite cu cardul taxele şi impozitele

Postat la 18 ianuarie 2012 21 afişări

Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul aproape s-a dublat în primele 11 luni din 2011, la 69,4 mil. lei, conform datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.

În primele 11 luni din 2011 s-au efectuat aproape 204.000 de tranzacţii de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul, de 1,7 ori mai multe decât în anul precedent. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut de la 301 lei în primele 11 luni din 2010 la 340 lei anul trecut.

"Segmentul plăţilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numărul şi valoarea tranzacţiilor crescând de peste şapte ori. Sperăm că numărul primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul online, fără comision, va creşte semnificativ, pentru ca astfel să se evite cozile interminabile de la ghişeu şi cetăţenii să poată plăti oricând, de oriunde s-ar afla", a declarat Cătălin Creţu, general manager România, Visa Europe.

Posesorii de carduri Visa pot plăti taxele şi impozitele cu cardul la POS-urile instalate la ghişeele administraţiilor fiscale în 145 de localităţi şi pe internet în 36 oraşe. Reţeaua de localităţi care acceptă plata prin card a taxelor şi impozitelor locale a crescut semnificativ în ultimii doi ani, în condiţiile în care această posibilitate era oferită doar de 30 de localităţi prin POS şi 5 online în anul 2009.

Din 2 ianuarie până în 31 martie, toţi cei care îşi plătesc taxele şi impozitele locale cu cardul Visa vor putea participa la o promoţie în cadrul căreia se vor acorda 1.500 de premii prin tragere la sorţi, constând în rambursarea valorii impozitelor şi taxelor locale plătite cu cardul Visa, în limita a 250 de lei.

Visa Europe şi băncile membre intenţionează să continue discuţiile cu autorităţile locale, pentru a introduce plata taxelor şi impozitelor locale prin card, până când cel puţin toate reşedinţele de judeţ din România vor oferi acest serviciu, fie prin POS, fie online.

În Europa sunt peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului fiscal încheiat în martie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la 1.600 de miliarde de euro. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost făcute cu un card Visa şi peste 70% din aceste tranzacţii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romanii-s-au-inghesuit-sa-si-achite-cu-cardul-taxele-si-impozitele-9155156
9155156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.