România va putea adera la Fondul Monetar European

Postat la 21 februarie 2019 32 afişări

Parlamentul European adoptat, la nivel de comisii, raportul preliminar privind înfiinţarea Fondului Monetar European, care cuprinde şi un amendament al PNL/PPE prin care la FME să poată participa şi statele membre ale UE care încă nu fac parte din zona euro, cum este cazul României.

România va putea adera la Fondul Monetar European

Comisia pentru bugete şi Comisia pentru afaceri economice şi monetare au adoptat miercuri Raportul preliminar al Parlamentului European privind înfiinţarea Fondului Monetar European (FME), cu rolul de a proteja Uniunea Europeană (UE) de o eventuală criză economică şi financiară, potrivit unui comunicat de presă al europarlamentarului Siegfried Mureşan.

Raportul cuprinde un amendament al deputatului european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) prin care cere ca la FME să poată participa şi statele membre ale Uniunii Europene care încă nu fac parte din zona euro, dar şi-au asumat aderarea la zona euro în tratatul de aderare, cum este cazul României, conform sursei citate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond,
aderare,
romania,
raport,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.