CE cere explicaţii României cu privire la modificările făcute prin OUG pe legile Justiţiei

Postat la 20 februarie 2019 29 afişări

Comisia Europeană va solicita explicaţii Guvernului României privind modificările recente introduse de OUG pe legile Justiţiei adoptată marţi de Guvern. Acestea par să fie în contradicţie directă cu recomandările CE prin MCV, a susţinut unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene.

CE cere explicaţii României cu privire la modificările făcute prin OUG pe legile Justiţiei

”Comisia Europeană urmăreşte cu mare îngrijorare evenimentele recente privind respectarea literei legii în România. Atât conţinutul cât şi procedura ultimelor schimbări, realizate prin ordonanţă de urgenţă, fără o consultare cu judiciarul, par să fie în contradicţie directă cu recomandările Comisiei, făcute prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, susţinut de toate statele membre. Aşadar, Comisia va solicita explicaţii Guvernului României privind modificările recente. Permiteţi-mi să vă amintesc că raportul nostru din luna noiembrie cere României <să creeze un sistem robust şi independent pentru numirea procurorilor, bazat pe criterii clare şi transparente>. De asemenea, cere <revizuirea legilor justiţiei, luând în considerare recomandările făcute în MCV şi emise de Comisia de la Veneţia şi GRECO>. Modificările recente urmează o altă direcţie. Cum am mai spus, România trebuie să reia urgent procesele de reformă. Acest lucru înseamnă să meargă înainte, nu înapoi şi să se abţină de la orice paşi care inversează progresul îndeplinit în ultimii ani”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene la solicitarea MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisia europeana,
explicatii,
justitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.