Nu-ţi plăteşti amenda: Vei putea fi obligat să prestezi muncă în folosul comunităţii

Postat la 20 februarie 2019 54 afişări

Nu-ţi plăteşti amenda: Vei putea fi obligat să prestezi muncă în folosul comunităţii

Propunerea legislativă, nr B34/2019, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor i-ar putea obliga pe cei care nu-şi plătesc amenzile la timp să presteze muncă în folosul comunităţii.

Propunerea legislativă, depusă la Senat pe 12 februarie 2019, prevede ca un “contravenient persoană fizică care nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitive a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite(…) în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestrea unei activităţi în folosul comunităţii”, conform documentului oficial.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
comunitate,
amenda,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.