Cât de periculoasă este noua armă a lui Putin. Rusia a testat o racheta care este indestructibilă şi poate zbura pe termen nedeterminat

Autor: Andra Stroe Postat la 20 februarie 2019 1221 afişări

Rusia susţine că a testat cu succes o rachetă de croazieră cu energie nucleară, care ar putea zbura zile întregi şi va avea o precizie fără precedent, fără să poată fi doborâtă, potrivit reprezentanţilor de la Kremlin.

Cât de periculoasă este noua armă a lui Putin. Rusia a testat o racheta care este indestructibilă şi poate zbura pe termen nedeterminat

Teoretic, Burevestnik ar putea zbura un timp de zece ori mai lung decât orice altă rachetă de croazieră, pentru că are o sursă de energie nucleară, care poate circula până ar fi programată de la distanţă să se apropie de o ţintă şi să o lovească, scrie Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă ruşi sustin că au dezvoltat o centrală nucleară suficient de mică pentru a se potrivi in interiorul rachetei şi pentru a propulsa un motor turbojet. Astfel, racheta ar fi proiectată să reziste în aer mai multe zile, acest lucru fiind posibil prin folosirea căldurii din reacţia nucleară din interiorul micului reactor pentru a încălzi aerul din interiorul motorului cu reacţie, înlocuind nevoia de combustibil.

Cu toate acestea, analiştii din Occident au afirmat că, până la începutul acestui an, din 13 zboruri de testare, doar două au fost parţial reuşite, portretizând sistemul de rachete ca fiind încurcat. Moscova a negat eşecurile testelor de rachete anterioare.

Un raport al CNBC din august, citat de serviciile americane, a susţinut că Rusia a încercat să recupereze o rachetă de testare Burevestnik, alimentată cu energie nucleară, care s-a prăbuşit în Marea Barents, la nord de Norvegia şi Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rachete,
rusia,
energie nucleara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.