Cât plătesc românii pe o croazieră

Autor: Ioana Matei Postat la 21 februarie 2019 36 afişări

Preţul unei croaziere poate porni azi de la 300 de euro de persoană, pachet ce include toate mesele gustări între mese, cazare în cabină, petreceri şi divertisment la bord, nu sunt incluse transportul până la portul de îmbarcare şi nici taxele portuare, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii Croaziere.net .

Cât plătesc românii pe o croazieră

La nivel mondial, piaţa de croaziere a încheiat în anul 2018 cu un număr de 27,2 milioane de turişti, în creştere cu 10% faţă de 2016 şi în creştere uşoară faţă de 2017, când numărul de pasageri atinsese 25,8 milioane. Per total, în ultimii cinci ani de zile, produsul de croazieră a avut o creştere de 20,5% faţă de celelalte tipuri de vacanţe.

Agenţia de turism Croaziere.net a înregistrat în 2017 un număr de aproximativ 8.000 de pasageri, prin vânzările atât pe canal direct cât şi pe cel indirect, iar în anul 2018 numărul acestora a crescut cu aproximativ 37,5%, ajungând la un total de 11.000 de pasageri români, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii Croaziere.net. „Principalul motiv pentru care piaţa românească a crescut aşa de mult în ultimii ani au fost campaniile de conştientizare asupra produsului care au fost derulate în piaţă, după care un alt motiv important a fost şi tariful comparativ cu al oricărui alt tip de vacanţă şi astfel românii au devenit curioşi să încerce un nou tip de experienţă", a declarat Casiana Băsea, proprietarul Croaziere.net, compania deţine în prezent o cotă de piaţă de 78% din segmentul de croaziere.

„Turiştii se orientează spre croaziere pentru că îşi doresc o altfel de vacanţă, o vacanţă diferită de clasicul sejur într-o singură destinaţie, îşi doresc varietate, să vadă cât mai multe oraşe într-un timp egal cu timpul petrecut într-un sejur sau circuit şi să primească un pachet complex de experienţe faţă de o vacanţă standard, obişnuită, iar o croazieră le oferă transport, cazare, masă, divertisment şi accesul să viziteze cât mai multe porturi", mai spune Casiana Băsea.

Cele mai cautate croaziere la nivel mondial sunt cele cu destinaţia Caraibe (vest, est, sud), întrucât marea majoritate a pasagerilor călătoresc din SUA.

În ceea ce priveşte opţiunile turiştilor români, cei mai mulţi care optează pentru o croazieră aleg Mediterana, în special zona de vest a acesteia, întrucât distanţa dintre portul de îmbarcare şi punctul de plecare din România este relativ mică şi se poate ajunge foarte uşor cu un zbor de linie sau un zbor low cost.

În Europa, cele mai populare porturi de îmbarcare din această destinaţie sunt Barcelona, Civitavecchia (Roma), Genova, Savona sau Napoli. La fel de căutate sunt croazierele în zona Europei de Nord, în capitalele baltice sau fiordurile norvegiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
plati,
cazare,
comunicat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.