România nu are o problemă legată de bani. Problema este că îşi risipeşte banii în dreapta şi-n stânga, fără să „atace“ cauzele

Postat la 11 decembrie 2012 51 afişări

"România nu are o problemă legată de bani." O asemenea afirmaţie ar putea stârni multe reacţii de respingere. "Numai cine aruncă cu banii în stânga şi în dreapta!"

"Poate doar hoţii şi îmbuibaţii să gândească aşa! " Da, reacţii fireşti. Însă, la fel de firesc este să ne întrebăm şi care sunt cauzele lipsei de bani. Mai firesc este să ne întrebăm ce se poate face pentru ca lucrurile să fie altfel? De ce oamenii în unele ţări trăiesc mai bine decât în altele? Altfel spus, de ce standardul de viaţă diferă între ţări? Economiştii răspund relativ simplu: standardul de viaţă depinde de productivitate (de cantitatea de bunuri şi servicii produse de un lucrător într-o perioadă de timp).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
risipa,
bani,
fonduri
/actualitate/romania-nu-are-o-problema-legata-de-bani-problema-este-ca-isi-risipeste-banii-in-dreapta-si-n-stanga-fara-sa-atace-cauzele-10384236
10384236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.