Romania, locul patru in Europa la consumul de plante etnobotanice

Postat la 08 decembrie 2010 25 afişări

In ultima perioada, cazurile de agresiuni comise in Capitala pe fondul consumului de plante etnobotanice sau de droguri s-au inmultit. Informatia a fost confirmata de surse oficiale din cadrul Politiei Capitalei. "Sunt cateva zeci de cazuri inregistrate de la inceputul acestui an, cele mai multe fiind inregistrate in ultima perioada, cand frecventa lor s-a intensificat", au precizat pentru gandul sursele citate.

Potrivit unei monitorizari facute recent de Consiliul Europei, Romania ocupa locul patru in Europa la consumul de plante etnobotanice, dupa Marea Britanie, Germania si Olanda. Romania detine o piata evaluata la 7% din substantele etnobotanice, dupa ce, in urma cu doi ani, nici nu se afla printre tarile in care se consumau substante psihotrope si psihoactive.

Demersurile Guvernului, de a interzice comercializarea unui numar de 36 de substante si plante etnobotanice asimilate drogurilor, au fost partial eficiente, comerciantii reusind sa isi deruleze afacerile prospere in continuare. La inceputul acestui an, potrivit Agentiei Nationale Antidrog, in Romania erau peste 400 de magazine in care se comercializau substante etnobotanice.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
tineri,
consum,
etnobotanice,
agresiuni
/actualitate/romania-locul-patru-in-europa-la-consumul-de-plante-etnobotanice-7789975
7789975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.