România, locul 54 din 75 de ţări la utilizarea angajaţilor sezonieri, ocazionali sau temporari

Postat la 17 iulie 2014 36 afişări

România se află pe locul 54 la nivel global într-un top privind utilizarea forţei de muncă de contingenţă, la care firmele apelează ocazional, sezonier, temporar sau cu timp parţial, în 75 de state, primele locuri fiind ocupate de Hong Kong, SUA şi China, iar ultimul de Venezuela.

România, locul 54 din 75 de ţări la utilizarea angajaţilor sezonieri, ocazionali sau temporari

 "Într-o competiţie cu adevărat globală pentru resurse, investiţii şi pieţe, forţa de muncă reprezintă un avantaj competitiv, iar angajatorii sunt din ce în ce mai atenţi la flexibilitatea şi uşurinţa cu care îşi pot planifica şi eficientiza resursele umane. Forţa de muncă de contingenţă este exact cea la care angajatorii apelează pentru a gestiona schimbările din ce în ce mai frecvente ale mediului de afaceri, deci accesibilitatea şi eficienţa ei sunt un indicator important al atractivităţii unei pieţe", a explicat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Astfel, România se situează pe locul 54, cu o valoare medie a indicelui, fiind devansată de Polonia (20), Cehia (34), Bulgaria (49) şi Serbia (53) şi aflându-se în faţa unor state precum Rusia, Spania, Germania şi Grecia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-locul-54-din-75-de-tari-la-utilizarea-angajatilor-sezonieri-ocazionali-sau-temporari-12940163
12940163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.