România continuă să amâne adoptarea monedei euro. Care este motivul

Postat la 12 ianuarie 2021 179 afişări

România continuă să amâne adoptarea monedei euro. Care este motivul

România amână din nou calendarul de adoptare a monedei euro.În 2019, Guvernul a transmis o nouă ţintă de adoptare a monedei euro - în 2024.

Document MFP: România nu îndeplineşte criteriile de adoptare a monedei europene. Comisia Europene: România ar ajunge peste şapte ani la o datorie publică de 100%.

România trebuie să îşi restabilească echilibrul macro-economic ca să adere la moneda europeană. O arată cel mai recent document redactat de Ministerul Finanţelor. Asta pentru că, în prezent, România nu îndeplineşte criteriile de adoptare a monedei europene, iar unele dezechilibre macroeconomice s-au accentat chiar în contextul crizei Covid-19.

„O problemă în a putea îndeplini mai ales criteriul de rate de dobândă pe termen lung este ratingul. Ratingul nostru este ultima treaptă de rating recomandat investiţiilor ceea ce înseamnă că dobânzilă, implicând mai mult risc, sunt mai mari”, a declarat Adrian Codărlaşu, vicepreşedintele CFA România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
adoptare,
amanare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.