România are aproape cel mai mic salariu minim din Europa

Postat la 03 iulie 2016 583 afişări

Companiile din vestul şi din centrul ţării se confruntă cu un deficit major de personal, mulţi alegând să plece la lucru în străinătate sau să migreze către alte companii pentru beneficii în plus sau pentru o mărire simbolică de salariu, spune Marius Ciucă, administratorul Asociaţiei Job Sibiu.

"Piaţa din Sibiu este foarte dinamică, la fel ca în Arad şi Timişoara unde s-a dezvoltat foarte mult zona industrială. Practic, toate aceste companii sunt în război dacă ne referim la recrutarea forţei de muncă. Ele concurează cu companiile din oraş, dar şi cu companiile din zonă (Transilvania -n. red.) şi cu cele din afara ţării. Sunt angajaţi care pleacă din Sibiu şi merg să lucreze în afara ţării sau pleacă la alte companii din oraş pentru o mărire simbolică de salariu sau pentru nişte beneficii în plus", spune Ciucă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MANAGERI,
PROGRAM,
/actualitate/romania-are-aproape-cel-mai-mic-salariu-minim-din-europa-15515457
15515457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.