Un oraş din Transilvania, oficial în Cartea Recordurilor. Ce performanţă au reuşit locuitorii

Postat la 03 iulie 2016 1182 afişări

Municipiul Arad intră în Cartea Recordurilor Mondiale Guiness World Records, după ce, sâmbătă, în municipiu s-a realizat cel mai lung şir de capace înşiruite din lume, circa 200.000 de capace fiind înşiruite pe circa 2,3 km, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un oraş din Transilvania, oficial în Cartea Recordurilor. Ce performanţă au reuşit locuitorii

Evenimentul a avut loc pe stadionul Gloria din municipiul Arad şi a constat în înşiruirea a aproximativ 200.000 de capace de PET-uri, pe o lungime de circa 2,3 km, adică de cinci ori decât vechiul record. Cele 200.000 de dopuri au fost adunate în ultimele două luni de către copii din 17 şcoli din Arad.

Poliţia Locală Arad s-a implicat, în ultimele săptămâni, într-o acţiune de amploare, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul Judeţean de Voluntariat Arad”, acţiune care are şansa de a plasa municipiul Arad în Guinness World Records.

"Acţiunea, care a fost organizată de către Poliţia Locală Arad şi Centrul Judeţean de Voluntariat Arad, a constat în înşiruirea, în final, după numărătoare a 197.319 bucăţi de dopuri de PET-uri, care au fost înşiruite de-alungul a 2 km şi 290 metri. Prin această acţiune am bătut vechiul record deţinut de o localitate din Belgia, din 2014, care este de doar 87.575 de bucăţi faţă de 197.319 ale noastre, iar distanţa dânşilor a fost de 442 metri, iar sâmbătă arădenii au reuşit să înşire pe 2.290,4 metri. (...) Voluntarii s-au comportant extraordinar (...) Vom trimite toate materialele către Guiness World Records, ca să ne omologheze recordul şi să primim mult visata şi mult dorita diplomă de recorduri mondiale. (...) Aceste dopuri au fost adunate în cadrul proiectului ecologic "Fii ecologic", care este un proiect de conştientizarea arădenilor de colectarea selectivă a deşeurilor, dopurile au fost colectate în 17 şcoli din municipiul Arad înceăpân cu luna mai", a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Poliţiei Locale Arad, Viorica Graur, care este iniţiatorul campaniei.

Pentru recordul de la Arad, dopurile au fost adunate în cadrul campaniei "Fii ecologic" derulată de către Poliţia Locală Arad, Centrul Judeţean de Voluntariat şi Centrul Municipal de Cultură. Dopurile au fost apoi găurite de către voluntari. Centrul Judeţean de Voluntariat Arad s-a înscris oficial în competiţia pentru a doborî recordul actual în 18 mai 2016, iar în 19 mai 2016 i s-a aprobat participarea de către Guinness World Records.

"Acţiunea de astăzi face parte din proiectul "Fii ecologic", iniţiat de către Centrul de Voluntariat Arad şi Poliţia Locală Arad şi co-finanţat de către Primăria Municipiului Arad. Am implicat 17 şcoli în colectarea dopurilor PET, şcolile au colectat peste 300.000 de dopuri, iar peste 10 voluntari, zilnic, timp de 3 săptămâni au găurit aceste dopuri. Astăzi - sâmbătă - alături de voluntari înşiruim dopurile şi sperăm ca în final cei de la Guiness World Records să ne omologheze recordul. Ne-au dat acceptul să desfăşurăm acţiunea astăzi, 2 iulie, pe stadionul Gloria din municipiul Arad. Ei aşteaptă doar dovezile şi rapoartele, atât video şi foto, cât şi rapoartele în scris din partea organizatorilor", a declarat preşedinele Centrului Judeţean de Voluntariat Arad, Glad Varga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-oras-din-transilvania-oficial-in-cartea-recordurilor-ce-performanta-au-reusit-locuitorii-15515487
15515487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.