România a ajuns să furnizeze de şapte ori mai mulţi expaţi decât importă. ”Expatriatul costă de 3 ori mai mult decât un angajat local”

Postat la 30 ianuarie 2017 254 afişări

Numărul angajaţilor care pleacă pe poziţii de middle şi top management este mai mare decât numărul expaţilor din România, arată un raport de la firma de audit şi consultanţă KPMG România.

România a ajuns să furnizeze de şapte ori mai mulţi expaţi decât importă. ”Expatriatul costă de 3 ori mai mult decât un angajat local”

Cristina Postolache, Big4HR: Directorii români au început să crească, să îşi dezvolte propria competenţă.

Spre exemplu, la nivelul anului 2014 au plecat aproximativ 57.000 de persoane, în timp ce numărul celor care au venit a fost de aproape şase ori mai mic.

„Fluxul de mobilitate a forţei de muncă se inversează, dacă înainte pri­meam mai mulţi expaţi în ţară, acum ob­servăm o schimbare de tendinţă“, a spus Daniela Oprescu, global mo­bility services în cadrul KPMG România, la prezentarea raportului.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.