Schimbare de gardă: Alphabet (Google) a avut venituri anuale mai mari decât Microsoft anul trecut

Postat la 30 ianuarie 2017 103 afişări

Schimbare de gardă: Alphabet (Google) a avut venituri anuale mai mari decât Microsoft anul trecut

Alphabet, compania „mamă” a Google, a înregistrat în premieră în anul calendaristic 2016 venituri mai mari decât gigantul Microsoft, după ce a raportat în al patrulea trimestru venituri de 26 mld. dolari faţă de cele 24 mld. dolari raportate de grupul rival, marcând astfel o schimbare simbolică de gardă între unul dintre cei mai puternici pro­ducători de software din lume şi un start-up care s-a născut în perioda explo­ziei afacerilor online, scrie Financial Times.

Rezultatele din al patrulea trimestru au arătat creşterea puternică a businessului de publicitate online al Google, în condiţiile în care profitul a crescut cu 8% iar veniturile cu 22%. Pe de altă parte, Microsoft creşte mult mai încet, avansul veniturilor fiind de 2% în perioada menţionată.

Una dintre sursele de creştere pentru Google este platforma video online YouTube, unde marketerii „disperaţi” au alocat bugete tot mai mare de promovare în speranţa că astfel vor reuşi să ajungă la adolescenţii şi consumatorii care au abandonat serviciile tradiţionale de televiziune în favoarea celor online, notează FT.

Citiţi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.