Peste 50.000 de oameni au protestat în Bucureşti şi au cerut demisia lui Florin Iordache. Proteste şi în 22 de oraşe, faţă de proiectele din Justiţie

Postat la 30 ianuarie 2017 190 afişări

Peste 50.000 de oameni au protestat în Bucureşti şi au cerut demisia lui Florin Iordache. Proteste şi în 22 de oraşe, faţă de proiectele din Justiţie

Peste 50.000 de români au protestat, duminică seară, în faţa Guvernului, după ce au venit de la Palatul Parlamentului în marş pe principalele bulevarde, manifestând iniţial în faţa sediului Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ministerului Justiţiei şi în faţa sediului Avocatului Poporului. Românii au cerut în stradă demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache şi a întregului Cabinet Grindeanu, demiterea Avocatului Poporului, scandând la unison mesaje precum: "România cere: fără graţiere!"; "Reformă în CNA"; "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!"; "România, trezeşte-te!; "Democraţie, nu oligarhie!"; "Jos, penalii!" şi "DNA să vină să vă ia!".

Oamenii au pornit din Piaţa Universităţii, acolo unde şi-au dat întâlnire pe reţelele de socializare, începând cu ora 17:00, pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Protestatarilor din Capitală li s-au alăturat alte câteva zeci de mii de persoane care au manifestat paşnic şi la Iaşi, Cluj, Sibiu, Timişoara, Alba Iulia, Ploieşti, Craiova şi chiar şi la Alexandria, în judeţul Teleorman, fostul fief al lui Liviu Dragnea, ducând la cel mai mare protest din ultimii două decenii din România. În timp ce protestele erau în plină desfăşurare, premierul Sorin Grindeanu declara, într-un interviu la Antena 3, că „respectă opiniile argumentate” şi că „este un drept legal să protestezi în România atât timp cât o faci paşnic şi nu deranjezi pe alţii”, însă a caracterizat multe dintre opiniile de la mitinguri drept fiind „distorsionate”.

Peste 50.000 de români au protestat, duminică, în Capitală, peste 10.000 la Cluj, aproximativ 1.000 la Ploieşti şi peste 1.000 la Iaşi, în jur de 10.000 la Sibiu, aproximativ 2.000 la Timişoara şi alte câteva sute la Craiova, Alba Iulia, Arad şi chiar Alexandria, în judeţul Teleorman, fostul fief al lui Liviu Dragnea, dar şi în diaspora. Cu toţii au protestat faţă de cele două acte normative elaborate de Ministerul Justiţiei privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale şi au cerut în stradă demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache şi a întregului Cabinet Grindeanu, dar şi demiterea Avocatului Poporului.

În toată ţara s-au strigat mesaje precum: "România cere: fără graţiere!"; "Reformă în CNA"; "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!"; "România, trezeşte-te!; "Democraţie, nu oligarhie!"; "Jos, penalii!"; "DNA să vină să vă ia!";"Ieşiţi din casă, dacă vă pasă"; "În democraţie, hoţii stau la puşcărie".

Protestul din Capitală a început la ora 17:00, în Piaţa Universităţii, acolo unde românii şi-au dat întâlnire pe reţelele de socializare, şi s-a terminat în jurul orei 21:30, bucureştenii începând să părăsească treptat, de la 21:15, Piaţa Victoriei, acolo unde au scandat în faţa Guvernului timp de o oră. După ce s-au strâns în Piaţa Universităţii, manifestanţii au pornit în marş spre Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei, făcând opriri la sediile Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ministerului Justiţiei şi Avocatului Poporului, după care au revenit în Piaţa Universităţii şi apoi s-au îndreptat către Piaţa Victoriei. Traficul pe arterele pe care s-au deplasat oamenii a fost blocat.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.