A fost lansat un fond de investiţii de 250.000 de euro la Cluj-Napoca. Caută să investească în 10-15 companii anul acesta

Postat la 31 ianuarie 2017 384 afişări

A fost lansat un fond de investiţii de 250.000 de euro la Cluj-Napoca. Caută să investească în 10-15 companii anul acesta

Peste 30 de oameni de afaceri din Transilvania au decis să finanţeze startup-uri accelerate la Cluj. Risky Business va investi în 10-15 echipe în 2017, având la dispoziţie 250.000 de euro. Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari, Sergiu Biriş, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj.

Risky Business este fondat şi condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin şi Adrian Horotan.

“Investesc în primul rând în echipa din spatele Risky Business. Am încredere că majoritatea companiilor accelerate de ei vor face titlurile ziarelor în următorii ani”, declară Sergiu Biriş, fondatorul Zonga şi Trilulilu.

Fondul de accelerare va investi până la 20.000 de euro în circa 15 companii de-a lungul acestui an, iar cei peste 30 de investitori au şansa să co-investească în oricare dintre acestea sume de până la 100.000 de euro, alături de Risky Business.

Pe lângă investitorii proveniţi din IT, Risky Business reuşeşte să atragă în acest fond şi nume sonore din industrii tradiţionale, care cred în potenţialul acestui demers, precum Dan Pitic, fondator Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureşan, fondatorul Electrogrup sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România.

„Suntem mândri că am reunit atât de mulţi investitori, diverşi, cu experienţă solidă, care cred în viziunea noastră şi în promovarea investiţiilor locale. Deşi diverse structuri dedicate startup-urilor din România reuşesc să atragă investitori străini, finanţatorii vor să fie aproape de startup-urile aflate la început. De aceea, dezvoltarea unei comunităţi locale de investitori este crucială pentru accelerarea dezvoltării tehnologice a României”, spune Jennifer Austin, co-fondator Risky Business.

Pentru a selecta companiile în care să investească, Risky Business lansează un program de accelerare găzduit în Cluj Business Center. Programul culminează cu un Demo Day în cadrul Techsylvania, cea mai importantă conferinţă din domeniul tehnologiei din România. Anul trecut, evenimentul l-a avut pe Tim Draper, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori la nivel mondial, ca membru al juriului care a evaluat startup-urile. Anul acesta se preconizează prezenţa a peste 100 de investitori la eveniment.

„Risky Business nu este o simplă asociaţie sau un grup de tip angel, ci o structură care vrea şi poate să investească imediat în startup-uri de valoare, atât resurse financiare cât şi susţinerea celor peste 30 de investitori. Banii sunt în cont.  Acum aşteptăm startup-uri promiţătoare”, spune Bogdan Colceriu, co-fondator Risky Business.

Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicaţiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investiţiile financiare, programul mai oferă ajutor substanţial în ceea ce priveşte produsul, intrarea pe piaţă, strategia şi multe altele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.