Roma riscă să intre în FALIMENT, după ce executivul a retras din Parlament un proiect de sprijin financiar

Postat la 27 februarie 2014 122 afişări

Roma, Oraşul Etern, se află în pragul unui faliment în stilul oraşului american Detroit, după ce executivul italian a decis să retragă din Parlament, din cauza strategiilor de tergiversare folosite de opoziţie, un decret care ar fi ajutat capitala să acopere un deficit bugetar de 816 milioane euro.

Roma riscă să intre în FALIMENT, după ce executivul a retras din Parlament un proiect de sprijin financiar

 Retragerea decretului reprezintă un eşec pentru premierul Matteo Renzi în chiar prima sa zi în fruntea guvernului, potrivit Wall Street Journal. Pregătirea unui nou decret, care să aibă şanse să fie adoptat, îl va costa pe Renzi timp şi capital politic, de care ar fi avut nevoie pentru promovarea unor reforme ample vizând piaţa muncii şi sistemul electoral.

Administraţia capitalei are acum de făcut alegeri dure - precum tăirea unor servicii publice, creşterea taxelor sau întârzierea plăţilor către furnizori - pentru a câştiga timp necesar să găsească noi modalităţi de acoperire a deficitului bugetar.

Dacă nu reuşeşte, Roma ar putea fi plasată sub controlul unui administrator special, care ar avea ca sarcină vânzarea de active, precum companiile de utilităţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/roma-risca-sa-intre-in-faliment-dupa-ce-executivul-a-retras-din-parlament-un-proiect-de-sprijin-financiar-12158287
12158287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.