Ritmul revenirii la birou în nordul Capitalei este lent. Corporatist: Nu am văzut să fie mai aglomerat în ultimele luni

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 25 ianuarie 2023 14 afişări

Dacă în lunile octombrie-noiembrie 2019, premergă­toare pandemiei, la staţia de metrou Aurel Vlaicu, „staţia corporatiştilor“, se validaseră între 750.000 şi 800.000 de cartele, trei ani mai târziu, în octombrie-noiembrie 2022, nu se înregistrau mai mult de 472.000 de validări.

Ritmul revenirii la birou în nordul Capitalei este lent. Corporatist: Nu am văzut să fie mai aglomerat în ultimele luni

Dacă în lunile octombrie-noiembrie 2019, premergă­toare pandemiei, la staţia de metrou Aurel Vlaicu, „staţia corporatiştilor“, se validaseră între 750.000 şi 800.000 de cartele, trei ani mai târziu, în octombrie-noiembrie 2022, nu se înregistrau mai mult de 472.000 de validări. Situaţia este similară şi la staţia Pipera, după cum arată datele furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

Cele două staţii de metrou sunt relevante în ceea ce priveşte dinamica revenirii la lucratul din birou, în condiţiile în care sunt staţiile care deservesc cea mai mare aglomerare de clădiri de tip office din Bucureşti, polul din nordul Capitalei.

„Am reînceput să merg la birou în aprilie 2022, iar compania la care lucrez are sediul la Pipera. Nu am văzut să fie mai aglomerat în ultimele luni, este cam la fel în fiecare zi“, spune Cătălin, un tânăr corporatist din Bucureşti.

Potrivit unui raport Google Mobility, prezenţa la locul de muncă în Bucureşti, la jumătatea lunii mai 2022, era cu 23% mai scăzută comparativ cu aceeaşi perioadă prepandemie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.